Jacek Sikora

Pudding


Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pudding
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

duża puszka brzoskwiń

3 łyżeczki mielonego imbiru

trzy tabliczki ciemnej czekolady

½ kostki masła

80g mąki

2 jajka

75 g cukru

proszek do pieczenia

cukier puder do dekoracji

 

Przygotowanie:

Posmarować masłem foremkę (najlepiej o wymiarach 22x22 cm). Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C. Brzoskwinie z puszki odcedzić i pokroić w dość grubą kostkę. Masło i 2/3 czekolady rozpuścić w mikrofalówce. Ubić jajka z cukrem i dodać do nich masło i czekoladę. Delikatnie mieszając dodać mąkę i proszek do pieczenia, a także resztę czekolady w kawałkach oraz imbir. W foremce ułożyć pokrojone brzoskwinie i przykryć je przygotowaną mieszanką. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Potem wyjąć, przykryć folią aluminiową i dalej piec przez ok. 30 minut. Wyjąć z formy owocami do góry. Ciasto posypać cukrem pudrem.

© Jacek Sikora

powrót

Podobne przepisy

Deser z chia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci
Owoce pod sabayon
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Tiramisu
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jogurtowa panna cotta
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.