Pudding z syropem klonowym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Pudding z syropem klonowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 jajka

160 g masła

200 g cukru

280 g mąki pszennej

5 g proszku do pieczenia

500 ml syropu klonowego

500 ml śmietanki 35%



Przygotowanie:

Masło ubić z cukrem. Dodać jajka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto schłodzić przez 24 godziny.

Syrop klonowy i śmietanę zagotować. Odstawić do ostygnięcia.

Piekarnik rozgrzać do 230°C.

Ciasto przełożyć do formy. Wlać mieszankę syropu i śmietany. Piec 15-20 minut, aż pudding się zrumieni.

powrót

Podobne przepisy

Semla
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Ciasto dyniowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sernik czekoladowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Czekoladowy tort bezowy z truskawkami i rabarbarem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
Lilijki miodowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.