Pudding z syropem klonowym

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Pudding z syropem klonowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 jajka

160 g masła

200 g cukru

280 g mąki pszennej

5 g proszku do pieczenia

500 ml syropu klonowego

500 ml śmietanki 35%



Przygotowanie:

Masło ubić z cukrem. Dodać jajka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto schłodzić przez 24 godziny.

Syrop klonowy i śmietanę zagotować. Odstawić do ostygnięcia.

Piekarnik rozgrzać do 230°C.

Ciasto przełożyć do formy. Wlać mieszankę syropu i śmietany. Piec 15-20 minut, aż pudding się zrumieni.

powrót

Podobne przepisy

Serowy domek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Tarta tatin z jabłkami i kruchym ciastem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Torciki czekoladowe - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Palmierki z ciasta francuskiego
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding roladowy z brązowym cukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.