Bill Granger

Pudding z roztopioną czekoladą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

Pudding z roztopioną czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125 g gorzkiej czekolady

125 g masła

2 jajka

2 żółtka

4 łyżki cukru

2 łyżeczki mąki

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka włożyć masło i czekoladę, połamaną na kawałki. Podgrzewać na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W misce ubić mikserem jajka i żółtka z cukrem, aż masa stanie się puszysta. Dodać czekoladę roztopioną z masłem, dalej ubijać. Dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Natłuścić foremki i posypać kakao. Wlać masę do 1/3 wysokości. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do temperatury 220 stopni C, piec około 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Czekoladowe kuleczki z kardamonem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Sorbet malinowy z winem gamey i babeczki z owocami oraz lukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pascha polska
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.