Bill Granger

Pudding z roztopioną czekoladą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

Pudding z roztopioną czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125 g gorzkiej czekolady

125 g masła

2 jajka

2 żółtka

4 łyżki cukru

2 łyżeczki mąki

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka włożyć masło i czekoladę, połamaną na kawałki. Podgrzewać na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W misce ubić mikserem jajka i żółtka z cukrem, aż masa stanie się puszysta. Dodać czekoladę roztopioną z masłem, dalej ubijać. Dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Natłuścić foremki i posypać kakao. Wlać masę do 1/3 wysokości. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do temperatury 220 stopni C, piec około 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Truskawki z koglem moglem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Śliwki w czekoladzie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Turron z Alicante
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Pudding czekoladowo - pomarańczowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zabaione
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.