Bill Granger

Pudding z roztopioną czekoladą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

Pudding z roztopioną czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125 g gorzkiej czekolady

125 g masła

2 jajka

2 żółtka

4 łyżki cukru

2 łyżeczki mąki

 

 

Przygotowanie:


Do rondelka włożyć masło i czekoladę, połamaną na kawałki. Podgrzewać na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. W misce ubić mikserem jajka i żółtka z cukrem, aż masa stanie się puszysta. Dodać czekoladę roztopioną z masłem, dalej ubijać. Dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Natłuścić foremki i posypać kakao. Wlać masę do 1/3 wysokości. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do temperatury 220 stopni C, piec około 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Trufle kawowe
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jogurtowa panna cotta
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.