Gary  Rhodes

Pudding z pieczarek i cebuli


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Pudding z pieczarek i cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Składniki ciasta:

300g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

150g tłuszczu roślinnego

150-200 ml wody

 

 

Przygotowanie:


Zagnieć mąkę, proszek do pieczenia i tłuszcz. Wlewaj stopniowo wodę i wyrabiaj na desce, aż otrzymasz elastyczne, zwarte ciasto. Wysmaruj masłem litrową formę do puddingów, najlepiej plastikową. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 5 mm. Odetnij jedną trzecią, przyłóż formę i odkrój koło na wierzch. Z reszty ciasta uformuj rożek i włóż do formy. Dociśnij brzegi ciasta i sprawdź, czy dobrze wypełniło formę. Nadmiar może zwisać nad krawędzią.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekana cebula z winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Granola szarlotkowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.