Pudding z babeczek z masłem orzechowym

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Pudding z babeczek z masłem orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 puszki skondensowanego niesłodzonego mleka

½ puszki zwykłego mleka

35 dag mini czekoladowych babeczek z masłem orzechowym

10 żółtek jaj

dżem truskawkowy (niekoniecznie)

 

 

Przygotowanie:


Wlej mleko skondensowane do rondla, dodaj zwykłe mleko, żeby masa nie była zbyt słodka i zagotuj wszystko. Dodaj do mleka babeczki czekoladowe z masłem orzechowym i gotuj wszystko, aż babeczki całkowicie się rozpuszczą, wtedy zdejmij rondel z ognia. Roztrzep żółtka i bardzo powoli i ostrożnie dodawaj żółtka do masy mleczno-czekoladowej, energicznie mieszając. Jeśli dodasz żółtka do gorącej masy mleczno-czekoladowej zbyt szybko, zrobi Ci się czekoladowa jajecznica! Rondel z mleczno-czekoladową masą z wmieszanymi żółtkami wstaw z powrotem na kuchenkę i gotuj na małym ogniu przez ok. 3 minuty. Zdejmij z ognia, rozlej do miseczek i schłodź. Przed podaniem można udekorować dżemem truskawkowym.

powrót

Podobne przepisy

Baklawa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka, Kuchnia arabska
Sernik z truskawkami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czekoladowe ciasto kladdkaka
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Rabarbarowe ciasto na oliwie
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.