Pudding z babeczek z masłem orzechowym

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Pudding z babeczek z masłem orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 puszki skondensowanego niesłodzonego mleka

½ puszki zwykłego mleka

35 dag mini czekoladowych babeczek z masłem orzechowym

10 żółtek jaj

dżem truskawkowy (niekoniecznie)

 

 

Przygotowanie:


Wlej mleko skondensowane do rondla, dodaj zwykłe mleko, żeby masa nie była zbyt słodka i zagotuj wszystko. Dodaj do mleka babeczki czekoladowe z masłem orzechowym i gotuj wszystko, aż babeczki całkowicie się rozpuszczą, wtedy zdejmij rondel z ognia. Roztrzep żółtka i bardzo powoli i ostrożnie dodawaj żółtka do masy mleczno-czekoladowej, energicznie mieszając. Jeśli dodasz żółtka do gorącej masy mleczno-czekoladowej zbyt szybko, zrobi Ci się czekoladowa jajecznica! Rondel z mleczno-czekoladową masą z wmieszanymi żółtkami wstaw z powrotem na kuchenkę i gotuj na małym ogniu przez ok. 3 minuty. Zdejmij z ognia, rozlej do miseczek i schłodź. Przed podaniem można udekorować dżemem truskawkowym.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto na słono z nadzieniem z cukinii i ziemniaków
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bardzo waniliowe babeczki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Ciasteczka mamoul z pistacjami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia arabska, Kuchnia turecka
Tartaletki kawowo-czekoladowe
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto czekoladowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding roladowy z brązowym cukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.