Gary  Mehigan

Pudding yorkshire


Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pudding yorkshire
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g mąki

250 ml mleka

5 dobrze ubitych jaj

3 łyżki stołowe oliwy

 

 

Przygotowanie:


Przesiać mąkę do dużej miski i dolać mleko, cały czas ubijając. W ten sam sposób dolać ubite jajka. Zostawić na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Do foremki na muffinki wlać oliwę. Wstawić do piekarnika na 5 minut, aż tłuszcz zawrze. Wyjąć z piekarnika i do każdej foremki wlać ciasto. Piec 15 minut. Podawać z angielską pieczenią wołową.

powrót

Podobne przepisy

Migdałowe ciasto z serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Migdały (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placek brzoskwiniowo-malinowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Biszkopciki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sernik sezamowy na kruchym spodzie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Muffinki malinowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Czekoladowe cookies z ziarnem kakaowca
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.