Jacek Sikora

Pudding jamajski


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

Pudding jamajski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

700 g batatów

1 łyżka roztopionego masła

1 szklanka brązowego cukru

3 jajka

3 łyżki mleka

1/2 cytryny

otarta skórka z 1 cytryny

2 łyżki mąki

szklankę kandyzowanego mango

3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Przygotowanie:

Obrać bataty i pokroić je w kostkę. Zalać je wodą i ugotować. Z ugotowanych ziemniaków zrobić puree, dodać do niego masło i cukier, całość dokładnie wymieszać. Dodać jajka, skórkę cytrynową i kandyzowane mango. Wymieszać i przełożyć do naczynek do zapiekania. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C na ok. 1 godzinę.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta waniliowo-cytrynowa z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Trufle kawowe
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na walentynki
Jabłko pieczone faszerowane owocami suszonymi i orzechami
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.