Pudding jabłkowo-gruszkowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 44)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding jabłkowo-gruszkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filiżanki pokrojonych w kostkę gruszek

2 łyżki brandy albo rumu

4 jabłka pokrojone w plastry

140 g masła

400 g cukru

 

Ciasto:

160 g mąki

łyżka proszku do pieczenia

3 jajka

120 g masła

120 g drobnego cukru

 

Przygotowanie:

Jabłka zalać alkoholem. Gruszki podsmażyć na maśle z cukrem i przełożyć do foremek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę. Do ciasta wrzucić nasączone jabłka. Przełożyć do foremek z gruszkami w karmelu i piec przez 40 minut w temperaturze 160°C.

powrót

Podobne przepisy

Cassata „grzech łakomstwa”
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Domowe marshmallows
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Marcepanowe kartofelki
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.08)gruszki w winie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Truskawkowa granita
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.