Bill Granger

Pudding czekoladowy


Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

Pudding czekoladowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Ciasto

filiżanka mąki

½ filiżanki cukru pudru

4 łyżki stołowe kakao

szczypta soli

3 łyżeczki proszku do pieczenia

filiżanka mleka

85g masła

2 jajka

łyżeczka ekstraktu waniliowego



Syrop

brązowy cukier

kakao



Przygotowanie

Sporządzić syrop: wymieszać cukier i kakao, dolać gorącej wody (powinien być dość gęsty). Przesiać mąkę do miski, dodać kakao, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Wlać mleko, stopione masło i ekstrakt waniliowy, wbić jajka i wymieszać wszystko trzepaczką na płynną i gładką masę. Przełożyć do małych żaroodpornych miseczek, polać syropem. Spłynie on na dno miseczek i utworzy słodki sos. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Pudding podawać w miseczkach, w których się piekł, udekorowany bitą śmietaną.



© Bill Granger 2006

powrót

Podobne przepisy

Fiński naleśnik
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bliny z twarogiem i musem malinowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Mus czekoladowy Marii
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.