Pudding czekoladowy z espresso

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pudding czekoladowy z espresso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g posiekanych suszonych śliwek

300 ml kawy

600 ml wody

pół łyżeczki sody oczyszczonej

35 g masła

75 g brązowego cukru

jajko

75 g mąki ze środkiem spulchniającym

100 g posiekanej gorzkiej czekolady

50 g posiekanych suszonych śliwek namoczonych w 1/3 filiżanki marsali

Przygotowanie:

150 g śliwek ugotować w wodzie z kawą. Dodać sody i schłodzić. Masło ubić z cukrem. Dodać jajka, ugotowane śliwki i mąkę. Dołożyć czekoladę i śliwki namoczone w marsali. Wymieszać, przełożyć do formy i piec przez 30-35 minut w temperaturze 175°C.

powrót

Podobne przepisy

Serowy domek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Czekoladowy mus
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Holenderski pudding czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Pascha polska
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.