Pudding czekoladowy z espresso

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Pudding czekoladowy z espresso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g posiekanych suszonych śliwek

300 ml kawy

600 ml wody

pół łyżeczki sody oczyszczonej

35 g masła

75 g brązowego cukru

jajko

75 g mąki ze środkiem spulchniającym

100 g posiekanej gorzkiej czekolady

50 g posiekanych suszonych śliwek namoczonych w 1/3 filiżanki marsali

Przygotowanie:

150 g śliwek ugotować w wodzie z kawą. Dodać sodę i schłodzić. Masło ubić z cukrem. Dodać jajka, ugotowane śliwki i mąkę. Dołożyć czekoladę i śliwki namoczone w marsali. Wymieszać, przełożyć do formy i piec przez 30-35 minut w temperaturze 175°C.

powrót

Podobne przepisy

Pudding miodowo-marchewkowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Pieczone jabłka w imbirowej sukni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
Tiramisu po polsku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Banany z toffi z pistacjami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zabaione z owocami leśnymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.