Pudding chlebowy

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 23)
trudność: łatwe

Pudding chlebowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

bochenek chleba rodzynkowego

bochenek chleba pszennego

masło

pół filiżanki rodzynek

łyżeczka cynamonu

pół filiżanki brązowego cukru

6 lekko ubitych jaj

600 ml śmietany

300 ml mleka

łyżeczka ekstraktu waniliowego

 

 

Przygotowanie:


Chleb pokroić i każdą kromkę posmarować masłem. Naczynie do zapieka

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Kasiakalkol

postów: 28

27.12.2015 09:00

CYTUJ

Ja niestety nie mam czasu by poświęcić na przygotowanie i pieczenie chlebka kilka dni, ale znalazłem o wiele prostsze rozwiązanie. Z mężem uwielbiamy zdrową, domową i ekologiczną żywność. Szukaliśmy kiedyś gotowych mieszanek do domowego wypieku chleba i udało się! Natrafiliśmy na stronę domowychlebek.pl, znajdują się tam zestawy z różnych typów mąki w atrakcyjnej cenie. Chlebki wychodzą wyśmienite, a do tego zdrowe. Serdecznie polecam wszystkim zapracowanym!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.