Delia  Smith

Pudding „kanarkowy”


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pudding „kanarkowy”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dag mąki wymieszanej z podwójną porcją środków spulchniających

10 dag drobnego cukru

10 dag miękkiego masła

2 jajka

skórka i łyżka soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Małe miseczki starannie smarujemy masłem. Do foremek wkładamy po łyżce kremu cytrynowego i wypełniamy je ciastem biszkoptowym do nieco ponad 3/4 wysokości. Przykrywamy folią aluminiową, skręconą w rogach, wstawiamy do garnka i gotujemy na parze 25 minut. Podajemy z sosem zrobionym z gęstej śmietanki, wody i sosu cytrynowego.

powrót

Podobne przepisy

Creme brulee herbaciany
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ptysie cynamonowe z lodami cynamonowymi i ciepłym sosem czekoladowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bliny z twarogiem i musem malinowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Mus czekoladowy z wiśniami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.