Delia  Smith

Pudding „kanarkowy”


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Pudding „kanarkowy”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dag mąki wymieszanej z podwójną porcją środków spulchniających

10 dag drobnego cukru

10 dag miękkiego masła

2 jajka

skórka i łyżka soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Małe miseczki starannie smarujemy masłem. Do foremek wkładamy po łyżce kremu cytrynowego i wypełniamy je ciastem biszkoptowym do nieco ponad 3/4 wysokości. Przykrywamy folią aluminiową, skręconą w rogach, wstawiamy do garnka i gotujemy na parze 25 minut. Podajemy z sosem zrobionym z gęstej śmietanki, wody i sosu cytrynowego.

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki czekoladowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki w szafranie z miodem
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Flan karmelowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mrożony suflet z białej czekolady z rabarbarem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.