Antonio  Carluccio

Pstrąg z wyspy rybaków


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Lombardia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Pstrąg z wyspy rybaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pstrąg

koper włoski

cytryna

sól

pieprz

natka pietruszki

masło

 

 

Przygotowanie:


Na folii aluminiowej układamy drobno pokrojony koper włoski oraz plastry cytryny. Na tym „podkładzie” kładziemy rybę. Solimy ją i pieprzymy, w środku i z wierzchu. Posypujemy ją garścią natki. Na koniec masło – wkładamy je do środka ryby, a także kładziemy na wierzchu. Potem zawijamy rybę, tworząc rodzaj woreczka z folii aluminiowej. Rybę pieczemy przez dwadzieścia minut w mocno nagrzanym piekarniku.

powrót

Podobne przepisy

Tatar z pstrąga wędzonego w chwili podania z bukietem sałat
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ryba z panch phoron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: kuchnia bangladeska
Mus rybny z sosem nantua
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Steki z tuńczyka z salsą z rukoli i mango
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.