Pstrąg z szynką parmeńską

Przepis z programu Nigel Slater: prosto i smacznie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z ryb

Pstrąg z szynką parmeńską
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 filety z pstrąga

4 plastry szynki parmeńskiej

4 listki szałwii

2 łyżki masła

garść świeżej natki, posiekanej

cytryna



Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Na blacie układamy poziomo dwa plastry szynki parmeńskiej. Maja lekko na siebie zachodzić. Pośrodku układamy listek szałwii. Kładziemy poziomo filet z pstrąga. Na filecie kładziemy drugi listek szałwii i trochę masła. Owijamy rybę szynką i zabezpieczamy patyczkiem do szaszłyków. To samo robimy z drugim filetem. Pieczemy rybę w naczyniu żaroodpornym 15-20 minut. Wyjmujemy rybę z piekarnika, posypujemy natką i skrapiamy cytryną. Podajemy z maślanym sosem z pieczenia.

powrót

Podobne przepisy

Ryba po marokańsku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska, Kuchnia koszerna
Kotleciki rybne po tajsku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Śledzie pod pierzynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.