Pstrąg z pieca

Pstrąg z pieca
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • pstrąg w całości
  • 3-4 łyżki miękkiego masła
  • skórka z cytryny
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • gałązki tymianku
  • folia aluminiowa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę myjemy, wyciągamy ew. wnętrzności. Nacieramy w środku solą, pieprzem. Skórkę z cytryny ścieramy. Koperek drobno kroimy. Masło wkładamy do miseczki, dodajemy skórkę z cytryny, koperek, trochę soli i pieprzu. Lekko ucieramy i wkładamy do wnętrza ryby. Solimy i pieprzymy z wierzchu. Kładziemy na wierzch gałązki tymianku i zwijamy rybę w zgrabną kopertkę folią aluminiową. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 st. na ok. 25-30 minut. Można go przygotować na grillu, a najlepiej nafaszerować go wcześniej i wstawić na min. 30 minut do lodówki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA