Maryla Musidłowska

Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej


Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 8900

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pstrąg na osobę

sól, pieprz

gałązka selera naciowego

łyżka oliwy cytrynowej

 

Składniki sosu

3 łyżki oliwy truflowej

1 łyżka soku z cytryny

1 mały wyciśnięty ząbek czosnku

sól

Przygotowanie:

Wnętrze pstrąga posól i popieprz. Do brzuszka włóż gałązkę selera naciowego. Z zewnątrz wysmaruj oliwą cytrynową. Włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 20 minut w temp 190 stopni C. W słoiczku wymieszaj sos z oliwy truflowej, soku cytrynowego, wyciśniętego ząbka czosnku i soli. Polej sosem upieczone pstrągi, wyjęte z folii.

powrót

Podobne przepisy

Curry rybne z Kerali
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kotleciki rybne po tajsku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

#puma0703

21.05.2011 15:04


Mielec

CYTUJ

Przepis na pstrąga pani Maryli jest fantastyczny mało skomplikowany i smaczny a oliwe truflową specjalnie z Włoch przywiozła mi moja mama polecam Smacznego

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.