Donna Dooher

Przepiórki pieczone na patelni


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Przepiórki pieczone na patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 plasterków świeżej trufli

6 obranych szalotek

6 przepiórek

2 łyżeczki (10 ml) gruboziarnistej soli

1 łyżeczka (5 ml) świeżo mielonego pieprzu

2 łyżki stołowe (30 ml) oliwy z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Do wnętrza każdej przepiórki włożyć szalotkę i wiórki trufli.
Przyprawić solą i pieprzem. Na dużej, żaroodpornej patelni rozgrzać na jak największym ogniu oliwę z oliwek. Ułożyć przepiórki piersią ku dołowi i smażyć, aż skóra stanie się złocisto-brązowa.
Ptaki obrócić i smażyć dalsze 3 minuty. Wstawić wraz z patelnią do piekarnika i piec około 10 minut.
Przed podaniem odczekać przez 5 minut.

powrót

Podobne przepisy

Tatar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
Comber jagnięcy w sosie porto z warzywnym gołąbkiem chartreuse
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina w mleku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.