Jacques Pépin

Przekąska z łososia


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Przekąska z łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: ok. 30 kawałków



Przygotowanie

Pokroić 240 gramów sprawionego łososia pokroić na kawałki o boku 2,5 cm. Doprawić ¾ łyżeczki soli, ½ łyżeczki cukru i ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Przełożyć do miseczki, podrzucić kilkakrotnie tak, aby przyprawy pokryły kawałki ryby i odstawić na 10 minut. Posiekać świeże zioła (szczypiorek, estragon i natkę pietruszki). Posypać ziołami rybę i kilkakrotnie podrzucić. Ułożyć na półmisku. Wbić wykałaczki w kawałki ryby. Skropić najlepszą dostępną oliwą z pierwszego tłoczenia. Podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Dorada z karczochami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś w papilotach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barramundi z miso i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska
Sylagus z frytkami
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.