Ainsley Harriot

Przekąska krabowa


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Przekąska krabowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125g świeżego mięsa krabów

kilka dymek

pieprz kajeński

kilka łyżek gęstej

kwaśnej śmietany

sok z połowy cytryny

sól

pieprz

świeża trybula lub natka pietruszki

słodki sos chili

 

 

Przygotowanie:


Mięso krabów, porwane na kawałeczki, włożyć do miski. Dodać pokrojone dymki, pieprz kajeński i śmietanę. Wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać małe porcyjki nałożone na łyżki, udekorowane listkiem trybuli lub pietruszki, z kroplą słodkiego sosu chili na wierzchu.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Ryż z owocami morza i sosem pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.