Ainsley Harriot

Przekąska krabowa


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Przekąska krabowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

125g świeżego mięsa krabów

kilka dymek

pieprz kajeński

kilka łyżek gęstej

kwaśnej śmietany

sok z połowy cytryny

sól

pieprz

świeża trybula lub natka pietruszki

słodki sos chili

 

 

Przygotowanie:


Mięso krabów, porwane na kawałeczki, włożyć do miski. Dodać pokrojone dymki, pieprz kajeński i śmietanę. Wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać małe porcyjki nałożone na łyżki, udekorowane listkiem trybuli lub pietruszki, z kroplą słodkiego sosu chili na wierzchu.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Horapa - owoce morza z makaronem udon
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Ośmiorniczki w oliwie z czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Ostrygi w tempurze z pieprzem syczuańskim i majonezem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.