Przegrzebki z salsą z mango

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki z salsą z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

jedno pokrojone mango

łyżka soku z limetki

posiekany liść limetki

2 łyżki posiekanej natki kolendry

łyżeczka sosu rybnego

pokrojone chili

8 oczyszczonych przegrzebków (najlepiej z muszlami)

łyżeczka oliwy

8 liści betelu

pół łyżki oleju z makadamii



Przygotowania:

Wymieszać kawałki mango z sokiem i liściem limetki, natką kolendry i sosem rybnym. Schłodzić w lodówce. Przegrzebki skropić oliwą i piec na grillu przez minutę z każdej strony.

Liście betelu ułożyć na muszlach. Na każdym położyć przegrzebka. Udekorować salsą i skropić olejem z makadamii.

powrót

Podobne przepisy

Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Małże św. Jakuba
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki z czosnkiem i bazylią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.