Przegrzebki z salsą z mango

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki z salsą z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

jedno pokrojone mango

łyżka soku z limetki

posiekany liść limetki

2 łyżki posiekanej natki kolendry

łyżeczka sosu rybnego

pokrojone chili

8 oczyszczonych przegrzebków (najlepiej z muszlami)

łyżeczka oliwy

8 liści betelu

pół łyżki oleju z makadamii



Przygotowania:

Wymieszać kawałki mango z sokiem i liściem limetki, natką kolendry i sosem rybnym. Schłodzić w lodówce. Przegrzebki skropić oliwą i piec na grillu przez minutę z każdej strony.

Liście betelu ułożyć na muszlach. Na każdym położyć przegrzebka. Udekorować salsą i skropić olejem z makadamii.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kalmary
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Ryż z owocami morza i sosem pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Przegrzebki w sosie winno-śmietanowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kotlety z krabów
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.