Przegrzebki z migdałowo-pomarańczową kruszonką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki z migdałowo-pomarańczową kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

filiżanka zblanszowanych migdałów

skórka otarta z pomarańczy

łyżka prażonego sezamu

łyżeczka tymianku

pół łyżeczki soli morskiej

12 przegrzebków w muszlach

podzielona na cząstki pomarańcza

2 łyżki tahini

1/3 filiżanki soku z pomarańczy

rozgnieciony ząbek czosnku

tymianek do dekoracji



Przygotowanie:

Zmiksować migdały, skórkę z pomarańczy, sezam, tymianek i sól. Na każdego przegrzebka nałożyć po łyżce przygotowanej mieszanki. Grillować przez kilka minut, aż kruszonka się zrumieni. Wymieszać tahini, sok z pomarańczy, sól i czosnek. Upieczone przegrzebki skropić przygotowanym sosem, przybrać cząstkami pomarańczy i gałązkami tymianku.

powrót

Podobne przepisy

Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pierożki z krewetkami i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Pierogi i pierożki
Młoda ośmiornica z sałatką z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Małże św. Jakuba
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Omułki z chorizo w stylu goańskim
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.