Przegrzebki z migdałowo-pomarańczową kruszonką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki z migdałowo-pomarańczową kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

filiżanka zblanszowanych migdałów

skórka otarta z pomarańczy

łyżka prażonego sezamu

łyżeczka tymianku

pół łyżeczki soli morskiej

12 przegrzebków w muszlach

podzielona na cząstki pomarańcza

2 łyżki tahini

1/3 filiżanki soku z pomarańczy

rozgnieciony ząbek czosnku

tymianek do dekoracji



Przygotowanie:

Zmiksować migdały, skórkę z pomarańczy, sezam, tymianek i sól. Na każdego przegrzebka nałożyć po łyżce przygotowanej mieszanki. Grillować przez kilka minut, aż kruszonka się zrumieni. Wymieszać tahini, sok z pomarańczy, sól i czosnek. Upieczone przegrzebki skropić przygotowanym sosem, przybrać cząstkami pomarańczy i gałązkami tymianku.

powrót

Podobne przepisy

Mule w białym winie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Przegrzebki w sosie winno-śmietanowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Potrawka z kalmarów i oliwek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.