Przegrzebki z chorizo

Przepis z programu Nigel Slater: prosto i smacznie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Przegrzebki z chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

3 świeże kiełbaski chorizo, pokrojone w plastry

4 pędy dymki, posiekane

2 czerwone papryczki chili, grubo posiekane

24 oczyszczone przegrzebki (6 oczyszczonych muszli, jeśli są dostępne)

2 łyżki płynnego miodu



Przygotowanie:

Mocno rozgrzewamy ciężką patelnię grillową. Smażymy chorizo aż się zrumieni, a soki wyciekną. Dodajemy dymkę i chili, smażymy jeszcze 2-3 minuty. Dokładamy przegrzebki, smażymy z każdej strony 2-3 minuty. Dodajemy miód i mieszamy. Przegrzebki z chorizo nakładamy do 6 muszli i podajemy.

powrót

Podobne przepisy

Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Krewetki z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.