Przegrzebki z chorizo

Przegrzebki z chorizo
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Nigel Slater: prosto i smacznie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska
Ilość osób:
6

Przygotowanie:

Składniki:
3 świeże kiełbaski chorizo, pokrojone w plastry
4 pędy dymki, posiekane
2 czerwone papryczki chili, grubo posiekane
24 oczyszczone przegrzebki (6 oczyszczonych muszli, jeśli są dostępne)
2 łyżki płynnego miodu

Przygotowanie:
Mocno rozgrzewamy ciężką patelnię grillową. Smażymy chorizo aż się zrumieni, a soki wyciekną. Dodajemy dymkę i chili, smażymy jeszcze 2-3 minuty. Dokładamy przegrzebki, smażymy z każdej strony 2-3 minuty. Dodajemy miód i mieszamy. Przegrzebki z chorizo nakładamy do 6 muszli i podajemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA