Janella  Purcell

Przegrzebki z alioli


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki z alioli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 przegrzebki na połówkach muszli

50 g pokrojonego chleba razowego

2 ząbki czosnku

szczypta świeżego tymianku

3 łyżki dobrej jakości majonezu

oliwa z oliwek

sól i pieprz

250 g soli kamiennej

 

 

Przygotowanie:


Pokrojony ząbek czosnku, tymianek i chleb polewamy oliwą z oliwek, następnie wstawiamy do średnio rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Przegrzebki w muszlach układamy na kopczykach soli. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku pod średnio nagrzanym grillem przez 3 minuty. Przygotowu

powrót

Podobne przepisy

Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.