Janella  Purcell

Przegrzebki z alioli


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki z alioli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 przegrzebki na połówkach muszli

50 g pokrojonego chleba razowego

2 ząbki czosnku

szczypta świeżego tymianku

3 łyżki dobrej jakości majonezu

oliwa z oliwek

sól i pieprz

250 g soli kamiennej

 

 

Przygotowanie:


Pokrojony ząbek czosnku, tymianek i chleb polewamy oliwą z oliwek, następnie wstawiamy do średnio rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Przegrzebki w muszlach układamy na kopczykach soli. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku pod średnio nagrzanym grillem przez 3 minuty. Przygotowu

powrót

Podobne przepisy

Pasta vongole
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ośmiorniczki w oliwie z czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krewetki z mango
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 6)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Małże nowozelandzkie w sosie śmietanowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Goańskie ciastka krewetkowo-kokosowe
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.