Przegrzebki pieczone z ziołami

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Przegrzebki pieczone z ziołami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 ząbki czosnku

150 g masła

1 pęczek posiekanej natki pietruszki

6 przegrzebków w muszlach

1 szklanka białego wina

1 łyżka posiekanego estragonu

6 łyżek oliwy

tarta bułka

cząstki cytryny

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do najwyższej temperatury. Masło i czosnek lekko posolić i połączyć w blenderze.
Przegrzebki umieścić w muszlach i ułożyć na blasze. Do każdej muszli wlać nieco wina, dać szczyptę soli, posypać estragonem i polać oliwą. Mięso pokryć bułką tartą i na wierzch położyć kawałek masła czosnkowego. Piec 6-7 minut, aż przegrzebki się upieką, a tarta bułka utworzy złotą skorupkę. Podawać z cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.