Annabel  Langbein

Prowansalska skorupka


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Prowansalska skorupka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

½ bochenka lekko czerstwego białego chleba lub bułki

4 ząbki czosnku

2 garści natki pietruszki

1 łyżeczka posiekanych listków świeżego rozmarynu

3 anchois

60 gramów miękkiego masła

skórka starta z 1 cytryny

½ szklanki grubo startego parmezanu



Przygotowanie:

Chleb porwać na kawałki usuwając skórkę, jeśli jest twarda. Wrzucić do robota kuchennego, zmiksować. Odmierzyć 2 szklanki. Resztę można przechowywać w zamrażalniku. Do robota wrzucić czosnek, natkę, rozmaryn, anchois, masło i skórkę z cytryny. Drobno zmiksować. Dodać okruszki, parmezan i ponownie zmiksować.

Mieszankę można przechowywać do tygodnia w lodówce lub zamrozić.





© Annabel Langbein

powrót

skomentuj przepis

Mandor

postów: 6

31.01.2014 09:16

CYTUJ

I co dalej? Piec? Smażyć? Grillować?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.