Prosciutto z melonem

Prosciutto z melonem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 1 średni dojrzały melon
  • obrany i pokrojony na 8 części
  • 8 fig lub 8 połówek brzoskwiń
  • 2 limonki lub cytryny – jedna przekrojona na pół
  • druga – na 8 cząstek (do dekoracji)
  • świeżo mielony pieprz (opcjonalnie)
  • 450 g prosciutto (lub innej dowolnej szynki
  • cieniutko pokrojonej)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić owoce na odpowiedniej wielkości kawałki. Pokropić sokiem z połowy cytrusa. Ewentualnie oprószyć pieprzem. Cząstki owoców ułożyć na talerzu i przykryć kawałkami prosciutto. Podawać z cząstką cytrusa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA