Lucinda Scala  Quinn

Prosciutto z melonem


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Prosciutto z melonem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 średni dojrzały melon

obrany i pokrojony na 8 części

8 fig lub 8 połówek brzoskwiń

2 limonki lub cytryny – jedna przekrojona na pół

druga – na 8 cząstek (do dekoracji)

świeżo mielony pieprz (opcjonalnie)

450 g prosciutto (lub innej dowolnej szynki

cieniutko pokrojonej)

 

 

Przygotowanie:


Pokroić owoce na odpowiedniej wielkości kawałki. Pokropić sokiem z połowy cytrusa. Ewentualnie oprószyć pieprzem. Cząstki owoców ułożyć na talerzu i przykryć kawałkami prosciutto. Podawać z cząstką cytrusa.

powrót

Podobne przepisy

Truskawki z pieprzem i redukcją balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Frytki z marchwi
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci
Gwiazda z nadziewanych bułeczek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gołąbki z podbiału
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Gołąbki
Burgery z łososia z salsą z mango
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.