Si King

Precle


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Precle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jajka

350 g mąki pszennej

250 g tartego sera cheddar plus trochę do posypania

250 g masła (wyjętego wcześniej z lodówki

tak

żeby było miękkie)

2 łyżki nasion kminku

sól

 

 

Przygotowanie:


W misce roztrzepać jedno jajko, wymieszać z mąką, serem, masłem, łyżeczką nasion kminku i szczyptą soli na zwarte ciasto. Odstawić na pół godziny. Rozwałkować ciasto na posypanym mąką blacie na grubość 1 cm. Wycinać precle foremką do precli lub do ciasteczek (albo szeroką szklanką) i przekładać na blaszkę, wyłożoną pergaminem. W innej miseczce roztrzepać drugie jajko, posmarować precle i posypać resztą kminku i tartym serem. Piec na złoto w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza (10-15 minut). Wyjąć i ułożyć na drucianym stojaku do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Ciastka arabskie bazbuse
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Ciasto ze śliwkami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Tosty czekoladowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Królewska szarlotka z bezą i czekoladowym ganache
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta tatin z gruszkami i ciastem francuskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort ptysiowy Paris–Brest
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

#TbjlxjdCkiwPGEQ

19.04.2012 22:50


CYTUJ

n3Y2T5 <a href="http://lhrlvsbgjbqr.com/">lhrlvsbgjbqr</a>

#OasvLDmo

19.04.2012 05:46


CYTUJ

Thanks for the isnghit. It brings light into the dark!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.