Prażone migdały z przyprawami

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Prażone migdały z przyprawami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

miarka migdałów w skórkach

łyżeczka prażonego zmielonego ziarna kminu

łyżeczka ostrej papryki

2 łyżeczki posiekanego świeżego rozmarynu

2 łyżeczki brązowego cukru

2 łyżeczki oliwy

sól morska

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Rozrzucić migdały na blasze i uprażyć, aż ściemnieją i zaczną pachnieć. Wyjąć i wyrzucić na patelnię z oliwą. Dodać przyprawy, rozmaryn i cukier. Przegarnąć migdały na patelni. Dorzucić sól. Przesypać migdały na blachę do wystygnięcia. Przechowywać w słoju.




UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Omlet po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.