Agnieszka Kręglicka

Prawdziwki grillowane


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Prawdziwki grillowane
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kapelusze prawdziwków

oliwa z oliwek

sól

pieprz

 

Sos

4 łyżki oliwy extra vergine

1 posiekany ząbek czosnku

ocet balsamino

łyżka posiekanej natki pietruszki

pieprz, sól

Przygotowanie:

Kapelusze ułożyć na rozgrzanym grillu, posmarować oliwą. W czasie grillowania ponownie smarować oliwą przy pomocy pędzelka. Składniki sosu wymieszać. Gotowe grzyby podawać polane sosem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.