Lucinda Scala  Quinn

Prasowane kanapki


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Prasowane kanapki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ciabatta lub podobny chlebek o wymiarach 45 na 12 cm

1½ łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

15 dag prosciutto

w cienkich plasterkach

15 dag salami w cienkich plasterkach

¼ kg świeżej mozzarelli w plasterkach

świeżo mielony pieprz

1/8 łyżeczki suszonego oregano

5 suszonych pomidorów w oleju

cienko pokrojonych

 

 

Przygotowanie:


Przekroić ciabattę wzdłuż, ułożyć obie połowy obok siebie. Spryskać oliwą. Na jednej części ułożyć prosciutto. Na to salami i mozzarellę. Posypać pieprzem, oregano, ułożyć pomidory. Przykryć drugą częścią. Przycisnąć kanapkę, owinąć ciasno folią. Przycisnąć ciężkim rondlem lub puszką. Najlepiej wstawić tak na noc do lodówki. Odwinąć z folii, pokroić na porcje, podawać, lub zapakować każdą kanapkę osobno.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kwiaty dyni nadziewane krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Jabłka z miętą i majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.