Anna Olson

Potrójnie czekoladowe brownie


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Potrójnie czekoladowe brownie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g czekolady gorzkiej albo deserowej

200 g niesolonego masła

¾ szklanki cukru

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

3 duże jajka

½ szklanki mąki

½ łyżeczki soli

90 g białej czekolady w małych kawałkach

90 g mlecznej czekolady w małych kawałkach

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia kwadratową foremkę o boku 20 cm. W misce nad garnkiem z parującym wrzątkiem roztop czekoladę deserową / gorzką i masło, delikatnie mieszając. Zdejmij miskę z garnka i wlej ekstrakt waniliowy. Dodawaj po jednym jajku, za każdym razem starannie mieszając. Dodaj mąkę i sól, a następnie kawałki białej i mlecznej czekolady. Piecz przez 35 – 40 min. Przestudź brownie przez 10 min., pokrój na kawałki i odstaw do całkowitego wystygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Baklava
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka, Kuchnia turecka
Prosty placek czereśniowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
(odc.06) ciasto z serowym nadzieniem na słono
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sernik
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#Clarion

15.05.2012 19:45


Katowice

CYTUJ

Co do cukru to myślę, że można rozpuścić go razem z czekoladą i masłem. Robię tak przy cieście na kakaowe babeczki :)

#kiarra

01.12.2011 19:08


Warszawa

CYTUJ

A co z cukrem? Czy przypadkiem nie powinno się go ubić z jajkami i taką miksturę dodawać do masy czekoladowej?

achajka

postów: 1

19.11.2011 14:48

CYTUJ

Ciasto jest proste i pyszne - wilgotne, ciężkie i słooodkie! Polecam nawet niedoświadczonym kucharzom :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.