Popovery

Przepis z programu Martha piecze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Popovery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciepłe masło do posmarowania formy

1 ½ miarki mąki

1 ½ miarki mleka

1 ½ łyżeczki soli

3 duże jajka

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Obficie wysmarować masłem formę na 6 popoverów. Odstawić. W średniej misce wymieszać mąkę, mleko i sól. Dodać pojedynczo jajka. Wymieszać. Mogą pozostać grudki. Nie mieszać zbyt długo. Nalać ciasto do przygotowanych foremek. Wstawić formę do piekarnika i piec przez 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec aż popovery wyrosną i zyskają złocisty kolor, przez 20 minut. Wyjąć popovery z form i natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Babeczki orzechowe z kremem cynamonowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Orzechy pekan (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Cup cakes
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Bezowy tort migdałowy z brzoskwiniami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka orzechowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta tatin
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.