Popovery

Przepis z programu Martha piecze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Popovery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciepłe masło do posmarowania formy

1 ½ miarki mąki

1 ½ miarki mleka

1 ½ łyżeczki soli

3 duże jajka

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Obficie wysmarować masłem formę na 6 popoverów. Odstawić. W średniej misce wymieszać mąkę, mleko i sól. Dodać pojedynczo jajka. Wymieszać. Mogą pozostać grudki. Nie mieszać zbyt długo. Nalać ciasto do przygotowanych foremek. Wstawić formę do piekarnika i piec przez 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec aż popovery wyrosną i zyskają złocisty kolor, przez 20 minut. Wyjąć popovery z form i natychmiast podawać.

powrót

Podobne przepisy

Tarta z malinami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Napoleonka
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Muffinki, czyli amerykańskie babeczki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pączki
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pączki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.