Popcorn z gorzką czekoladą

Przepis z programu Domowy kucharz 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Popcorn z gorzką czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

120 g kukurydzy na popcorn

340 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Roztop czekoladę w misce ustawionej na garnku z wrzątkiem, co chroni ją przed bezpośrednim ogniem. Mieszaj, aż powstanie gładka masa. Przygotuj popcorn. Wrzuć do dużej miski lub pojemnika. Wlej czekoladę. Mieszaj gumową łopatką, żeby czekolada równo pokryła ziarna. Wylej na natłuszczoną blachę. Podziel duże grudy. Schładzaj, aż stwardnieje.

powrót

Podobne przepisy

Pudding imbirowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska
Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Włoskie panforte z creme fraiche
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Miód (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.