Lucinda Scala  Quinn

Poncz z czerwonych pomarańczy


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Poncz z czerwonych pomarańczy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1½ litra soku z czerwonych pomarańczy

schłodzonego

1 litr gazowanego napoju pomarańczowego

schłodzonego

3 łyżki soku z limonki

1 szklanka jasnego rumu

5 chlustów angostury

1 czerwona pomarańcza

podzielona na cząstki i zamrożona

 

 

Przygotowanie:


Zamrozić 1½ szklanki soku z pomarańczy w formie kostek. Wlać pozostały sok pomarańczowy, napój pomarańczowy, sok z limonki, rum i angosturę do wazy do ponczu i wymieszać. Przed podaniem dodać zamrożone cząstki pomarańczy i sok w kostkach.

powrót

Podobne przepisy

Syrop rabarbarowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Shot biało-czerwony
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Miłosna ambrozja
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Zimowy kompot z koniakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Napój z ogórka i avocado
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia polska
Arbuz z wódką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.