Pomidory nadziewane tuńczykiem

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pomidory nadziewane tuńczykiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego

8 dużych pomidorów koktajlowych

2 puszki tuńczyka

½ filiżanki majonezu

ocet balsamiczny

sól

 

 

Przygotowanie:


Upiecz tosty i odkrój z nich skórki. Pokrój każdy tost na 4 małe kwadraty. Odsącz tuńczyka i wymieszaj go z majonezem. Obetnij dół i górę z pomidorów, następnie przekrój każdy pomidor na pół. Usuń z pomidorów gniazda nasienne. Połówkę pomidora połóż na ćwiartce tosta, posól i napełnij tuńczykiem z majonezem. Zrób to samo z resztą tostów i pomidorów. Udekoruj talerz octem balsamicznym i ładnie poukładaj na nim gotowe „kanapki”.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska
Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.