Pomidory konserwowe

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Pomidory konserwowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Włożyć całe pomidory do słoika z kilkoma gałązkami tymianku, dwoma listkami laurowymi i plasterkiem czosnku. Zakręcić słoik. Ustawić go na podkładce w głębokim naczyniu i zalać wodą. Obciążyć, żeby nie pływał. Gotować na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż pomidory stracą kształt. Pozostawić słoik do wystygnięcia w wodzie, żeby się szczelnie domknął.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Gulasz warzywny
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Jajka przepiórcze w ziołach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.