Agnieszka Kręglicka

Pomidorowa fasolowa z zacierkami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pomidorowa fasolowa z zacierkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g fasoli Jaś

2 ząbki czosnku

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 l wody lub rosołu

sól

pieprz

tymianek

zielona pietruszka

mąka

ostra papryka

cukier

 

Przygotowanie:

Fasolę opłukać, namoczyć na 12 godzin, kilka razy zmieniać wodę. Ugotować do miękkości w rosole lub w wodzie. Z mąki i odrobiny wody zagnieść ciasto zacierkowe. Kiedy fasola jest miękka, wrzucić na wrzątek zacierki. Dodać czosnek, tymianek, pastę pomidorową, doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i cukrem. Poczekać, aż zacierki wypłyną na powierzchnię, chwilę pogotować. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.

powrót

Podobne przepisy

Chowder z owocami morza z Nowej Szkocji
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Krem z buraków - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa jabłkowa z curry
Przepis z programu Pyszne i zdrowe inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa malinowo-jagodowa z kostkami z manny
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa ziemniaczana z pesto z czosnku niedźwiedziego
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (oddc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.