Agnieszka Kręglicka

Pomidorowa fasolowa z zacierkami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Pomidorowa fasolowa z zacierkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g fasoli Jaś

2 ząbki czosnku

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 l wody lub rosołu

sól

pieprz

tymianek

zielona pietruszka

mąka

ostra papryka

cukier

 

Przygotowanie:

Fasolę opłukać, namoczyć na 12 godzin, kilka razy zmieniać wodę. Ugotować do miękkości w rosole lub w wodzie. Z mąki i odrobiny wody zagnieść ciasto zacierkowe. Kiedy fasola jest miękka, wrzucić na wrzątek zacierki. Dodać czosnek, tymianek, pastę pomidorową, doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i cukrem. Poczekać, aż zacierki wypłyną na powierzchnię, chwilę pogotować. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna z wężogłowa z tamaryndą
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kwaśnica
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa migdałowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z dyni z mlekiem kokosowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.