Policzki dorsza

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Policzki dorsza
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g policzków dorsza

2 cm kawałek imbiru

pokrojony w słupki

1 papryczka chili

pokrojona w cienkie plasterki

1 dymka

pokrojona w krążki

ok. 50 ml wina ryżowego

2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego

3 łyżki wody

 

 

Przygotowanie:


Policzki dorsza oczyścić. Dorsza, imbir, chili i dymkę przełożyć na papier do pieczenia ułożony na folii aluminiowej i delikatnie wymieszać. Zwinąć rogi papieru razem z folią tak, by nadać mu kształt miseczki. Następnie dodać sos sojowy, wino ryżowe oraz wodę. Brzegi papieru wraz z folią zwinąć tak, by uformować szczelną paczuszkę. Piec przez 20 minut w temperaturze 200° C.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.