Polenta z pomidorkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Polenta z pomidorkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki wody

sól

2 łyżki oleju roślinnego

3/4 szklanki kaszki kukurydzianej

pomidorki koktajlowe

oliwki

oliwa z oliwek

cukinia

 

 

Przygotowanie:


2 szklanki wody zagotowujemy, solimy, dodajemy 2 łyżki oleju roślinnego i najważniejsze - 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej. Gotujemy około 30 minut, co jakiś czas mieszając. Masę wlewam do salaterek lub prostokątnego naczynia (jeśli chcę mieć kostki). Kiedy się ściągnie można ją podać po prostu z pomidorkami koktajlowymi i polaną oliwą z oliwek lub podać podsmażoną ze ślimaczkami z cukinii, które posmarowane są czerwonym pesto z posiekanymi oliwkami. Możliwości jest bardzo dużo - wszystko zależy od wyobraźni.

powrót

Podobne przepisy

Naleśnikowe cannelloni ze szpinakiem i czterema serami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Waniliowo–kokosowy ryż z bakaliami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.