Polenta z kaszy manny

Polenta z kaszy manny
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 01)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 8 łyżek kaszy manny
  • 2 szklanki wody
  • łyżeczka soli
  • koperek
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki startego długodojrzewającego sera
  • łyżka masła
  • olej Kujawski z bazylią

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj około 1 szklanki wody z solą, dodaj kaszę mannę i gotuj do uzyskania kremowej konsystencji. Kiedy już tak się stanie, dodaj ser dojrzewający tarty, masło i na koniec zioła.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA