Agnieszka Kręglicka

Polędwiczki z sarny


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Polędwiczki z sarny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 polędwiczki z sarny

10-15 szalotek

garść rodzynek

garść włoskich orzechów

pieprz czarny w ziarnach

balsamico

 

Marynata

rozmaryn

pieprz

tymianek

czosnek

gin

Przygotowanie:

Na oliwie powoli smaż szalotki, aż staną się miękkie i rumiane, dodaj orzechy i rodzynki. Zalej balsamico i odparowuj, aż sos zgęstnieje i oblepi składniki, dopraw do smaku. Wymieszaj składniki marynaty, i trzymaj w nich oczyszczone polędwiczki przez kilka godzin lub przez noc. Obtocz całe mięso w grubo tłuczonym pieprzu. Usmaż polędwiczki na gorącej oliwie, zdejmij i odstaw w ciepłe miejsce, by soki się rozeszły równomiernie. Pokrój mięso w plastry i podawaj z sosem z orzechów, rodzynek i szalotek.

powrót

Podobne przepisy

Eskalopki cielęce z borowikami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pyzy z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Gulasz wieprzowy z knedlikami i duszoną kapustą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia czeska

skomentuj przepis

#bozek18

29.01.2012 21:29


Warszawa

CYTUJ

Dziekuje za ten przepis:) Po raz pierwszy robiłam polędwiczki z sarny...wyszło super pysznie, mięsko rozpływało sie w ustach i ten smak, rewelacja! Jestem fanką dziczyzny, ale od dzis nie boje sie jej przyrządzac:))

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.