Kim McCosker

Polędwiczki jagnięce po marokańsku


Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Polędwiczki jagnięce po marokańsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 jagnięce polędwiczki

½ szklanki mieszanki marokańskich przypraw

olej z makadamii

1 słodka papryka

 

 

Przygotowanie:


Natrzyj obficie polędwiczki jagnięce mieszanką przypraw marokańskich. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju i usmaż polędwiczki tak, jak lubisz. Dodaj pokrojoną na podłużne kawałki paprykę, zdejmij patelnię z ognia i odstaw, żeby mięso „odpoczęło”. Podawaj polędwiczki pokrojone na plastry, na liściach sałaty.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.