Podsuszane w piekarniku pomidorki koktajlowe

Podsuszane w piekarniku pomidorki koktajlowe
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.60

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 garście dojrzałych pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki grubej soli
  • ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 105 stopni C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Przekrój pomidorki na połówki i ułóż na blasze miąższem do góry. Pokrop pomidorki oliwą, posyp cukrem, solą i pieprzem i piecz, aż podeschną, ale się nie przypieką (ok. 75 min). Odstaw do ostygnięcia i przechowuj w lodówce przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA