Łukasz Łuczaj

Podpłomyki w terenie, bez stolnicy


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo

Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/2 kg mąki

woda

popiół z ogniska

 

Przygotowanie:

Na zwykłej torebce foliowej mąkę uformować w kopczyk do środka nalać trochę wody i ugniatać. Dolewając wody lub dosypując mąki tak, aby ciasto miało właściwą konsystencję. Dodać płaską łyżeczkę popiołu. Ugnieść, podzielić na kilka kulek, które rozgniatamy na zupełnie płaskie placki. Placki te wkładamy do żaru ogniska i pieczemy przewracając aż zrobią się lekko brązowe. Możemy je posmarować wcześniej przyrządzonym smarowidłem z kaliny.

powrót

Podobne przepisy

Paratha na wiele sposobów
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grzanki z górskiego chleba
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Chlebek bananowy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Bakaliowe bułeczki
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Chleb z bekonem i oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo

skomentuj przepis

#Jag

26.04.2012 12:34


Rzeszów

CYTUJ

co daje ten popiół? czy to w ogóle można jeść? spalenizna jest przecież rakotwórcza i jest to udowodnione naukowo!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.