Ainsley Harriot

Płonące owoce z szampanem


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Płonące owoce z szampanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

truskawki ( w całości

z szypułkami) i brzoskwinie (w cząstkach)

cukier puder do posypania

ulubiony likier

syrop klonowy

bita śmietana

szampan lub musujące wino

 

 

Przygotowanie:


Odłożyć kilka świeżych truskawek. Na grillu ułożyć pozostałe owoce, posypać cukrem pudrem i opiec 1-2 minuty z każdej strony. Na koniec polać likierem (uwaga: kiedy spadnie na gorące węgle, buchnie wielkim płomieniem!). Przełożyć owoce na talerz, udekorować bitą śmietaną i skropić syropem klonowym, posypać odrobiną cukru pudru.
Do wysokiego kieliszka wlać na dno trochę likieru, włożyć parę truskawek i dopełnić szampanem.

powrót

Podobne przepisy

Gorąca czekolada
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Poncz rumowy mamy Ainsleya
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Ajerkoniak bezalkoholowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Wody smakowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Wino ze skórką pomarańczową
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.