Płonące owoce z szampanem

Płonące owoce z szampanem
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odłożyć kilka świeżych truskawek. Na grillu ułożyć pozostałe owoce, posypać cukrem pudrem i opiec 1-2 minuty z każdej strony. Na koniec polać likierem (uwaga: kiedy spadnie na gorące węgle, buchnie wielkim płomieniem!). Przełożyć owoce na talerz, udekorować bitą śmietaną i skropić syropem klonowym, posypać odrobiną cukru pudru.
Do wysokiego kieliszka wlać na dno trochę likieru, włożyć parę truskawek i dopełnić szampanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA