Ricardo Larrivee

Płonące czereśnie


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Płonące czereśnie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka stołowa masła

398 g czereśni (najlepiej Bing) w kompocie

odsączonych

1 łyżka stołowa cukru

2 łyżki stołowe ciemnego rumu

lody waniliowe

 

 

Przygotowanie:


Na patelni roztop masło. Dodaj czereśnie i cukier. Smaż na silnym ogniu przez 2 minuty. Dolej rum i podpal. Odparowuj przez minutę. Podawaj gorące z lodami.

powrót

Podobne przepisy

Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mamałyga z mlekiem kokosowym i owocami
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Pudding miodowo-marchewkowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Sorbet malinowy z winem gamey i babeczki z owocami oraz lukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.