Anne Burrell

Płonące banany


Przepis z programu Sekrety szefowej kuchni (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Płonące banany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 g masła

½ szklanki cukru trzcinowego

szczypta mielonego cynamonu

2 banany pokrojone na grube plasterki i wymieszane z sokiem z ½ cytryny

½ szklanki ciemnego rumu

lody waniliowe

 

 

Przygotowanie:


Stop masło na dużej patelni, na małym ogniu. Dodaj cukier trzcinowy i wymieszaj. Oprósz cynamonem, a kiedy mieszanina zawrze, dodaj banany. Wymieszaj, zwiększ płomień, zdejmij patelnię z ognia, wlej rum i ostrożnie przechyl patelnię w stronę płomienia, żeby na nią „wskoczył”. Podawaj z lodami i postaraj się nie zjeść wszystkiego sama.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.05)nietypowe tiramisu
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.