Rick Stein

Płaszczka z ciemnym masłem


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Płaszczka z ciemnym masłem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

płaszczka

marchew

cebula

seler naciowy

liście laurowe

pieprz ziarnisty

solone masło

kapary

czerwony ocet winny

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Ugotować rybę w wywarze z marchwi, cebuli, selera naciowego, liści laurowych z ziarnami pieprzu. Czas gotowania 15 – 20 minut. Roztopić na patelni dwa, trzy kawałki solonego masła. Po ugotowaniu, ułożyć płaszczkę na talerzu i posypać kaparami. Do roztopionego masła dodać octu winnego i posiekaną natkę pietruszki. Polać nim rybę.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.