Gary  Rhodes

Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z płastugi po 450 g

masło do posmarowania blachy

sól i pieprz

2 łyżeczki musztardy angielskiej

2 łyżki stołowe majonezu

nieco soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Posmarowaną masłem blachę posyp solą i pieprzem. Ułóż na niej filety. Dopraw odrobiną soli. Do miseczki wrzuć majonez, dodaj musztardę angielską. Wyciśnij nieco soku z cytryny. Wymieszaj. Sosem posmaruj najpierw cienko wszystkie porcje, żeby powstała baza. Teraz na każde dzwonko nałóż grubą warstwę sosu. Wstaw rybę pod rozgrzany grill. Będzie gotowa po paru minutach.

powrót

Podobne przepisy

Serbska zupa rybna
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia serbska
Gurami smażony w całości
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sola z owocami morza
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Galareta z sandaczem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Burgery rybne z sałatą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.