Gary  Rhodes

Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Płastuga z grilla pod sosem musztardowo-majonezowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z płastugi po 450 g

masło do posmarowania blachy

sól i pieprz

2 łyżeczki musztardy angielskiej

2 łyżki stołowe majonezu

nieco soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Posmarowaną masłem blachę posyp solą i pieprzem. Ułóż na niej filety. Dopraw odrobiną soli. Do miseczki wrzuć majonez, dodaj musztardę angielską. Wyciśnij nieco soku z cytryny. Wymieszaj. Sosem posmaruj najpierw cienko wszystkie porcje, żeby powstała baza. Teraz na każde dzwonko nałóż grubą warstwę sosu. Wstaw rybę pod rozgrzany grill. Będzie gotowa po paru minutach.

powrót

Podobne przepisy

Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Łosoś w cytrynowym syropie z sałatką ze szpinaku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.